Juni chipmaand

Wij maken regelmatig mee dat dieren vermist zijn. Kijk eens naar de vele berichten over vermiste huisdieren op de sociale media.

Hier kunt u wat aan doen.

Zorg dat uw huisdier gechipt is en vooral goed geregistreerd. In andere gevallen is het dier wel geregistreerd maar zijn de gegevens verouderd.

U kunt zelf ook kijken of uw huisdier goed geregistreerd staat op de website: https://www.chipnummer.nl/ 

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Elke hond die vanaf die datum in Nederland komt, moet een chip hebben en geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken. Deze verplichting begint al bij de fokker en/of handelaar die een pup wil verkopen.

Als koper van een pup is het daarom belangrijk om te controleren of de pup inderdaad geregistreerd is bij een databank. Vraag dus altijd om een registratiebewijs. Hiermee kunt u een belangrijke stap zetten in het tegengaan van de illegale hondenhandel.

In de maand juni bieden wij het chippen en registreren aan tegen een gereduceerd tarief. Namelijk van €34.80 voor €28.95

Bel tijdig voor het maken van een afspraak.

Wilt u de chip uit laten lezen en kijken of de registratie nog klopt? Dat kan kosteloos bij onze assistentes. Hiervoor moet u wel een afspraak inplannen.