Klik op onderstaande buttons om naar de gewenste pagina te gaan.

Honden
Katten
Konijnen
Verzekering

Informatiebrief Pups

Gefeliciteerd met uw nieuwe pup! Bij de zorg voor een pup komt, zeker het eerste jaar, heel wat kijken. In deze informatiebrief hebben we een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet. 

Vaccinaties Nederland

Pups worden drie keer gevaccineerd met 3 weken tussentijd (als ze 6, 9 en 12 weken oud zijn). De inhoud van deze vaccinaties verschilt per keer. Het doel van deze vaccinaties is dat pups beschermd zijn tegen; Leptospirose (ziekte van Weil), Parvo, Hondenziekte en Leverziekte.

Als uw pup naar puppycursus of een hondenuitlaatservice gaat (of naar een pension tijdens de vakantie) dan is een vaccinatie tegen kennelhoest vaak verplicht.

Chip

Pups moeten voordat ze 7 weken oud zijn gechipt zijn, als het goed is gebeurd dit bij de fokker. Voordat de pup 8 weken oud is moet de chip ook in een door het Ministerie van Economische zaken goed gekeurde databank geregistreerd staan. U kunt via de website www.chipnummer.nl controleren of de chip al goed geregistreerd is. Een uitgebreide folder hierover kunt u bij ons aan de balie krijgen.

Wormen

Meestal kun je aan de buitenkant niet zien of een pup wormen heeft (alleen stukjes van lintwormen zijn soms zichtbaar).

Pups moeten ontwormd worden als ze; 2, 4, 6, en 8 weken oud zijn (dit zal meestal bij de fokker gebeuren) en daarna iedere maand totdat ze een half jaar oud zijn. Vervolgens kunnen ze net als andere volwassen honden 1 x per 3 maanden ontwormd worden.

Vlooien en teken

Buiten kunnen honden in aanraking komen met teken en vlooien. Vlooien kunnen voor jeuk zorgen en teken voor wondjes die gaan ontsteken. Daarnaast kunnen zowel vlooien als teken parasieten bij zich dragen waar uw hond ziek van kan worden. Voor de preventie van vlooien en teken zijn veel verschillende middelen op de markt. We adviseren u graag persoonlijk over het meest geschikte middel voor uw hond.

Gebitsverzorging

Uw pup heeft nu nog een melkgebit, vanaf de leeftijd van 4 maanden wordt dit gewisseld voor een volwassen gebit. Het kan voorkomen dat de nieuwe tanden naast de melktanden komen te staan. Hierdoor ontstaat schade aan de blijvende tand. Het is dan noodzakelijk de melktand te trekken. Kijk dus regelmatig even in de mond van uw pup. 

Verzekering

U hoopt natuurlijk dat uw hond een lang, gelukkig en gezond leven voor de boeg heeft, maar dat heeft u nooit helemaal in de hand. Zowel jonge als oude dieren kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen waardoor een (spoed) bezoek aan de dierenarts nodig is. De kosten van bloedonderzoek, röntgenfoto’s en/of een operatie kunnen flink oplopen. Er zijn diverse huisdierverzekeraars, kijk bij het afsluiten van een verzekering altijd goed naar de voorwaarden (eigen risico, speciale clausules, meeverzekeren van sterilisatie – castratie etc). 

Castratie reu

Een reu wordt niet standaard gecastreerd. Redenen om een reu te laten castreren kunnen zijn; erg dominant gedrag, veelvuldig last hebben van voorhuidontstekingen of een niet ingedaalde testikel. voor meer informatie…

Sterilisatie teef

Als u geen nestje wil fokken met uw teef is het verstandig haar te laten steriliseren. Sterilisatie verminderd de kans op het ontwikkelen van melkkliertumoren en/of een baarmoederontsteking op latere leeftijd. voor meer informatie…

Puppyconsult

Als uw pup 6 maanden oud is ontvangt u van ons een uitnodiging voor het puppyconsult. Tijdens dit bezoek wordt het gebit en de voedingstoestand van uw pup gratis gecontroleerd door de assistente. Ook kan de assistente uw vragen over voeding, ontworming en ontvlooiing beantwoorden.

We hopen dat u veel plezier met uw pup zult hebben en dat hij/zij een gezonde toekomst tegemoet gaat!